30 Mart 2015 Pazartesi

ISPANAKLI PEYNİRLİ BÖREK


      Hamur açamıyorum ama bu yufka ile güzel börekler yapamayacağım anlamına gelmiyor. Börekte tercihim içi dolu dolu olması bu yüzden genelde birkaç malzemeyi karıştırarak yaparım böylelikle içi dolu ve çok lezzetli oluyor.Bir de tabi ki yufkacıdan taze yufka almak her zaman iyi sonuç veriyor. 
     Bu tarifte malzeme miktarı size çok az gelebilir ama sekiz adet böreğim çıktı yani misafir ağırlayabilir hatta dört kişi için ana yemek bile yapabilirsiniz. 

                        ISPANAKLI PEYNİRLİ BÖREK
                    Malzemeler
  • 2 adet yufka
  • 1 bağ ıspanak
  • 4-5 yeşil soğan
  • 1 su bardağı lor peyniri ve dil peyniri karışımı ( dil peyniri eriyip mükemmel tat bırakırken lor peyniri ağza geliyor mükemmel bir birleşim yani 😊 )
  • pul biber, karabiber, tuz
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt (sulu kısmından)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ


           Yapılışı
  • Ispanakları yıkayıp kuruladıktan sonra iri parçalar halinde koparın ve kıydığımız yeşil soğan ile birlikte az zeytinyağ ile soteleyin.
  • Ispanaklar suyunu bırakıp çekince tuz, karabiber, pul biber ekleyin ve soğuyunca peynirleri de ekleyerek karıştırın.
  • Yumurta, yoğurt ve sıvı yağı bir kasede çırpın, daha sonra yufkaların üzerine sürmek için karışımdan bir miktar ayırın. Açtığınız yufkanın üzerine bu karışımdan sürün ve yufkaları dörde bölün.
  • Böldüğünüz her parçanın içine iç harçtan yayarak önce sigara böreği gibi sarın daha sonra gül şekli verin.
  • Ayırdığınız yumurtalı karışımı böreklerin üzerine sürerek 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
            Afiyet şifa olsun 😘

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder