23 Mart 2015 Pazartesi

ÇİKOLATA PARÇALI KURABİYE


           Kurabiye gibi pratik ve her şeyin yanına yakışan başka bir yiyecek var mı acaba. En sevdiğim kurabiyelerden biri de çikolata parçalı kakaolu olan. Bu tarif ise bambaşka çünkü tamamen kuru bir kurabiye yerine içi ıslak dışı kıtır bir sonuç ortaya çıkıyor. Bu kadar övdükten sonra tarife geçeyim de çabucak yapıp akşam çayının yanına yetiştirin :)
           
             ÇİKOLATA PARÇALI KURABİYE
              Malzemeler
  • 150 gr. eritilmiş tereyağ
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 4 kaşık kakao
  • 2-2.5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı parça çikolata 

                      Yapılışı
  • Öncelikle fırını 200 derecede ısınmaya bırakın.
  • Erimiş tereyağ ve sıvı yağı bir kaba alarak üzerine şekeri ilave edin ve karıştırın.
  • Şeker karışınca yumurtayı ve kakaoyu ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  • Daha sonra unu ve kabartma tozunu ekleyin ve hamur kıvam alınca içine çikolata parçalarını ekleyerek yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye şekil vererek yerleştirin.
  • Isınan fırında 10-12 dakika kadar pişirin.
  • Kurabiyeler pişince tepside soğumaya bırakın.



              İşte bu kadar basit fakat müthiş lezzette kurabiyeleriniz hazır. İsterseniz kakao miktarını arttırabilir veya kakao yerine benmari şeklinde erittiğiniz çikolata da kullanabilirsiniz.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder