4 Mart 2015 Çarşamba

FAJİTA



      
   
    Fajita, İspanyolca'da "Etin en güzel bölümü" manasını taşımaktadır.Gerçekten de öyle.. En azından benim için.Genellikle dana bonfile ile yapılıyor. Döküm tava içinde yanında çeşitli soslarla ve tortilla ekmeğiyle sunuluyor.
        Henüz bir döküm tava almadıysanız bence hemen alın, bir mutfak eşyası delisi olarak evimde seramikten granite, çelikten emayeye her türlü tava tencere mevcut, ama tüm bunların içinde etin en mükemmel hali bence döküm tavada pişmiş hali.
       Aslında temel olarak fajıta gayet basit ve az malzemeli. İşte reçetemiz ve yapılışı:

                        FAJITA 


         Malzemeler


  • 5 parça dana bonfile 
  • 1 büyük soğan 
  • 1 büyük kırmızı biber 
  • 2-3 yeşil biber



           Yapılışı
  • Etlerin iki tarafına da tuz ve karabiber serpiyoruz ve iyice ısınmış döküm tavaya çok az yağ koyarak etleri tavaya alıyoruz. Etleri tavaya aldığınızda çıkan gürültüden korkmayın doğru yoldasınız ve merak etmeyin yanmayacaklar :)
  • Etleri arkalı önlü dörder dakika pişirip tavada bırakıyoruz.
  • Bu sırada biberleri ve soğanı büyükçe  doğrayıp yapışmaz bir tavada yüksek ateşte soteleyin. (Etlerinizin tavasını da kullanabilirsiniz sadece etlerin soğumamasını sağlayın.)
  • Soteleme işlemini yüksek ısıda ve üzeri örtülmeden yapmak gerekir. Burada önemli olan sebzelerin ya da etin suyu kaybetmemek.
  • Sebzelerimiz sotelenince sunum için kullanacağınız döküm tavayı ısıtın. Önce sebzeleri üzerine şeritler halinde kestiğiniz etleri koyun.
  • Yanında ekşi krema, kaşar, avakado sos ( guacamole) ile servis yapabilirsiniz.
         Afiyet olsun


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder