Bu kup hem çok kolay hazırlanıyor, hem de çikolatalı pasta tadında oluyor. Çocuklu misafiriniz geliyorsa bu tatlıyı yaparak çocukların hayranlığını kazanabilirsiniz :)
ÇİKOLATALI KUP
Malzemeler
- 1 litre süt
- 1.5 çay bardağı şeker
- 1 kahve fincanı buğday nişastası
- 1 paket bitter çikolata
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket kakaolu bisküvi
- 2 adet muz
- Sütü, şekeri, nişastayı, yumurta sarısını tencereye alıp iyice çırpın ve ocağa alın. Kaynayıp koyulaşmaya başlayınca parçaladığınız çikolatayı ekleyip çırpmaya devam edin.
- Çikolata iyice eriyip supangle koyulaşınca kadar pişirin ve mikser yardımıyla çırparak soğutun.
- Supanleyi bu şekilde kup ya da kaselere paylaştırıp servis yapabilirsiniz tabi ki fakat bizim tarifimiz bu kadar değil.
- Kup ya da kadehlerin alt kısmına bisküvileri kırarak yerleştirin üzerine birkaç kaşık supangle koyun sonra tekrar bisküvi ve muz dilimleri koyun, bu şekilde üç kat yapın ve en üste dilimlediğiniz çilek ve rulokat ile süsleyin ve tatlımız hazır:)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder