4 Mart 2015 Çarşamba

KABAK SARMA


          Bu yemeği instagramda yemek sayfaları arasında gezinirken bir-iki ay önce gördüm ve görüntü gerçekten hoşuma gitti ama ne yazık ki asıl sahibinin sayfasını not edemediğim için sonradan tarifi bulamadım. Ben de kabak dolması tarifinden yola çıkarak yaptım ve sonuç gerçekten çok güzel oldu. Leziz, hafif bir yemek ve sunumu çok güzel ayrıca gayet hızlı pişiyor. 
         Baharın ilk günlerinde bahara çok yakışan yemeğimizin tarifi şöyle:


                   KABAK SARMASI

          Malzemeler
  • 4 adet kabak
  • 1 orta boy soğan
  • 200 gr. kıyma
  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Dereotu
  • Tuz, karabiber, pulbiber

          Yapılışı:
  • Kabakları boyuna ince bir şekilde kesin ve tuz ile ovarak yarım saat bekletin.
  • Bu sırada soğanı ve dereotunu ince kıyın. Kıyma, soğan, bulgur, salça, dereotu ve baharatları ekleyip karıştırın.
  • Kabaklar yumuşayınca hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde köfteler yapıp kabakların içine koyup sarın.
  • Kabakları sarınca uç kısmı alta gelecek şekilde tencereye dizin ve üzerine kabakların yarısına kadar sıcak su ekleyin ve kaynamaya bırakın.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder