8 Mart 2015 Pazar

HİNDİ SARMA


         Herkese merhaba. Fark ettim ki uzun süredir ana yemek paylaşmıyorum. Okuldan döndüğümde hava kararmış oluyor ve yemek yapıp fotoğraflamak biraz zor olabiliyor. Fotoğrafladıklarım da içime sinmiyor çoğu zaman, zaten fotoğraf konsepti hazırlama ve çekme süreci yemeği yapmaktan daha uzun sürüyor bloggerlar bilir :)
        Ne zamandır tavuk dolması yapmak istiyordum kasaba gittiğimde hindi eti görünce böyle denemek istedim, nitekim güzel de oldu. Yemek konusunda çok çabuk fikir değiştiren biriyim. Metrodan kasaba yürürken tavuk göğsü ile mantarlı ve peynirli bir dolma yapma düşüncesindeydim ama sofra kurduğumda böyle bir şey çıktı ortaya :)
       Reçetemiz ise şöyle;

                      
                                HİNDİ SARMA
              Malzemeler
  • 4 adet hindi göğüs eti ( kasapta düzleştirip dövdürün)
  • 1 küçük soğan
  • 1 orta boy mor sağan
  • 1 bağ ıspanak
  • 1 paket krema
  • Tuz, karabiber
                      Yapılışı
  • Soğanları yemeklik doğrayıp az yağda kavurun.
  • Temizleyip doğradığınız ıspanakları ekleyip kavurma işlemine devam edin. Tuz karabiber ile lezzetlendirip kremayı ekleyin ve biraz pişirin.
  • Hindileri açıp tuz ve karabiber serpin ve biraz soğuttuğunuz iç harçtan koyup sarın, herhangi bir bağlama veya kürdanla tutturma işlemi yapmanıza gerek yok etler uzun olduğu için açılmıyorlar.
  • Tepsiye dizdiğiniz hindilerin üzerini önce yağlı kağıt sonra folyo ile kapatıp 200 derece fırında 50 dk kadar pişirin sonra üzerini açıp tekrar 15 dakika pişirin.
  • Tepside kalan suyu sos tenceresine alıp içine biraz tereyeğ ekleyerek kaynatın ve sos kıvamına getirin servis yaparken hindinin üzerine birer kaşık sos dökün.
          Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder