28 Ekim 2014 Salı

TAVUK SOTE


         Bu aralar o kadar yoğunum ki tam anlamıyla pratik tariflere yöneldim diyebilirim :) Sote de bunlardan biri, özellikle renkli biberlerle yapmayı çok seviyorum görüntü çok hoş oluyor.

         Malzemeler

  • Tavuk fileto
  • Sarı, yeşil, kırmızı biberler
  • Soğan
  • Sarımsak
  • Tuz, karabiber
        Yapılışı

  • Ben sote yaparken bütün malzemeleri jülyen doğruyorum, görüntü daha güzel oluyor.


  • Sotede önemli olan yüksek ateşte ve kapağı örtmeden pişirmek, böylece et ve sebzeler suyunu kaybetmeden pişer.
  • Önce tavayı ısıtıyoruz ve iki kaşık kadar sıvıyağ ekleyerek tavukları ekliyoruz. Tavuklar ilk olarak bir miktar sularını bırakıp geri çekecekler bu aşamada ateşi orta seviyeye getirerek kavurmaya devam ediyoruz. Soğanı ve biberleri ekleyerek ateşin derecesini arttırıyoruz biraz kavurduktan sonra ince doğradığımız sarımsakları ekliyoruz. Altını kapatmadan önce tuzu ve karabiberi ekliyoruz, artık servis yapabiliriz.
         Afiyet olsun :)




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder