14 Ekim 2014 Salı

BİR GARİP DÜĞÜN ÇORBASI


      Mutfakta küçük dokunuşlar yapmayı çok seviyorum, özellikle de çorbalarda... Kendimce ekleyip çıkararak değiştirmediğim bir çorba reçetesi yok sanırım.
      Peki ben bu çorbaya neden "Bir garip düğün çorbası" dedim? Nedeni şu ki; mutfağa girdiğimde amacım düğün çorbası yapmaktı fakat, sonuçta meydana çok farklı bir çorba çıktı. Yaratıcılığı fazla kaçırdım büyük bir ihtimalle :)
      İşte garip çorbamızın malzeme listesi ve tarifi

         Malzemeler

  • Kemikli bir kırmızı et (dana, kuzu sizin tercihiniz)
  • Bir soğan
  • İki-üç diş sarımsak
  • Bir havuç
  • Tepeleme bir kaşık un
  • Yarım çay bardağı krema
  • Limon
  • Tuz, karabiber
         Yapılışı
  • Eti düdüklü tencerede yeterli miktarda su ile haşlayıp süzüyoruz. Etleri minik parçalara ayırarak bir kenara alıyoruz.
  • Bu sırada soğanı ve sarımsağı doğrayıp hafif yağda kavuruyoruz ve rendelediğimiz havuçları ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Hepsi iyice kavrulunca unu ekliyoruz.
  • Unlu karışımı çırparken yavaş yavaş et suyunu ve daha sonra etleri, kremayı ve damak zevkinize göre limonu katarak kaynamaya bırakıyoruz. İnce kıyım yeşil soğan ve kızarmış ekmek ile servis edebilirsiniz.
          Afiyet şifa olsun :)





Hiç yorum yok :

Yorum Gönder