9 Ekim 2014 Perşembe

SÜTTE MARİNE EDİLMİŞ TAVUK


      Marine edilerek hazırlanan et yemekleri en pratik yemekler sanırım. En azından benim için kurtarıcı oluyor. İşten yorgun geldiğimde veya alışveriş yapmayı unuttuğumda hemen birkaç malzemeyle hazırlayıveriyorum :)
     İşte yemeğimizin malzemeleri ve hazırlanışı.

    SÜTTE MARİNE EDİLMİŞ TAVUK

    Malzemeler

  • Kemiksiz tavuk but (Kişi sayınıza göre ayarlayabilirsiniz.)
  • Bir su bardağı süt
  • İki-üç diş sarımsak
  • Zeytinyağ
  • Tuz, karabiber, pul biber, nane, kekik ve sumak
    Yapılışı
  • Marine malzemelerinin tamamını bir araya getirerek karıştırıyoruz ve tüm tavuk parçalarını içine ekliyoruz. Bir saat kadar bekletiyoruz.




  • Sosta bekleyen tavukları yağsız ve sıcak ızgara tavada yüksek ateşte her iki tarafını üçer dakika olmak üzere pişirdikten sonra orta ateşe alıyoruz. Bu işleme, yani etin ilk olarak yüksek ısıya maruz bırakılmasına 'mühürleme' deniyor. Mühürlemek her türlü etin yumuşak ve leziz pişmesi için en önemli teknik, etin kendi suyunu kaybetmeden pişmesini sağlıyor.
  • Tavukları çok az pişirdikten sonra tepsiye dizip 180 derecede tam olarak pişiriyoruz. Siz isterseniz tüm pişirme işlemini tavada yapabilirsiniz.


       Afiyet şifa olsun.





Hiç yorum yok :

Yorum Gönder