13 Ekim 2014 Pazartesi

MÜCVER VE HAYDARİ


     Kabağı çok seven biri olarak bence mücver kabağın en güzel hali :) Zaten mücver de kabak sevmeyene bile yedirilebilecek bir meze.
     Ben hafif olması için yağsız tavada pişiriyorum ama yağda da kızartabilirsiniz.
     Kabak olur da yoğurtlu bir meze olmaz mı... O da var tabi ki :)
   
     İşte mezelerimizin tarifleri.

                                                       MÜCVER TARİFİ



        Malzemeler

  • 4 adet kabak
  • 4-5 adet yeşil soğan
  • 2 yumurta
  • 7-8 kaşık un
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • tuz, karabiber, pulbiber


        Yapılışı

  • Kabakları rendeleyip sularını iyice sıkıyoruz ki hamurumuz sulanmasın. İçine ince kıydığımız soğanları ve un hariç bütün malzemeyi koyarak biraz karıştırıyoruz, daha sonra unu kaşık kaşık ekliyoruz ve şu kıvama getiriyoruz.



  • Sonrası size kalmış ister kaşık yardımıyla şekil verin ister şekillendirici kullanın. Ben silikon yumurta şekillendirici kullanıyorum ve çok sevimli oluyorlar :)



                       Afiyet olsun :)

                                                            HAYDARİ TARİFİ



           Malzemeler

  • süzme yoğurt
  • dereotu
  • taze nane
  • kuru nane
  • sarımsak
  • tereyağ
  • tuz
         Yapılışı
  • Tereyağı orta ateşte eritelim biraz köpürünce altını kapatalım ve kuru naneyi ekleyelim.
  • Bu sırada yeşil nane ve dereotunu ince ince kıyalım ve sarımsağı ezelim.
  • Yoğurdun içine sarımsak dereotu taze naneyi ve tuzu ekleyelim ve tereyağı çırparken yavaş yavaş ekleyelim.
  • Kıvamını tam alması için 3-4 saat buzdolabında bekletip servis yapabilirsiniz.
        Afiyet olsun.






Hiç yorum yok :

Yorum Gönder