14 Temmuz 2015 Salı

KOLAY BURMA TATLISI


            Bayram geldi tatlılar hazırlanmaya başlamıştır evlerde. Bayram tatlısı deyince de baklava geliyor akla ilk olarak. Ben de hazır, baklava sezonu açılmışken ilk defa yapanların bile kolaylıkla yapabileceği bir burma tatlısı tarifiyle geldim. İftara gelen misafirlerim için yapmıştım ve çok beğeni aldı, hemen yendi bitti :) Evet hanımlar hazır tatlı almıyoruz onun yerine bu burma baklavayı yapıp insanların "Gerçekten sen mi yaptın!!" diye sormasıyla kendimizle gurur duyuyoruz. İşte tarif:

                         KOLAY BURMA TATLISI
                  Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka
  • 250 gr. tereyağ veya margarin
  • 200 gr. fıstık içi
  • 150 gr. kaymak
      Şerbet için:

  • 4 su bardağı su
  • 4 su bardağı şeker
  • birkaç damla limon suyu

                Yapılışı

  • Önce şerbetini hazırlayalım. Suyu ve şekeri tencereye alın ve şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu döküp 15 dakika kadar kaynatın. Şerbetin çok sıvı olmaması gerekiyor gerekirse kaynama süresini biraz arttırabilirsiniz.
  • Yağı bir sos tenceresinde eritin. Yufkadan bir kat alarak biraz yağ sürün üzerine bir kat daha yufka koyup yine yağlayın, yufkanın uç kısmına biraz pay bırakarak çizgi halinde kaymak dizin ve tüm yufkaya fıstık serpin.
  • Kaymağı yufkanın ucuyla kapatın ve oklavayı yerleştirerek sarın.
  • Sardığınız yufkayı iki ucundan birbirine doğru iterek sıkıştırın ve hafif yağlanmış tepsiye alın.
  • Tepsi dolana kadar işlemi tekrarlayın ve üzerine kalan yağı sürüp dilimleyin, 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
  • Tatlı pişince 15-20 dakika ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyin ve soğuyan şerbeti dökün.
  • Şerbeti çekince üzerini fıstık içi ile süsleyerek servis edin.
         Afiyet olsun.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder