7 Temmuz 2015 Salı

KARNIYARIK BÖREK


            Bu börek davet sofralarına çok yakışan bir tarif. Misafir olmadığı bir gün ana yemek olarak da tüketebilirsiniz. Tadı nefis yiyen herkes çok beğendi. Hemen deneyebilirsiniz.
                   
                                       KARNIYARIK BÖREK

                            Malzemeler
  • 3 parça böreklik yufka
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ 
  • 3 adet patlıcan
  • 3 adet biber
  • 2 adet domates
  • tuz, karabiber
                       Yapılışı
  • Patlıcanları alacalı soyup bir süre tuzlu suda bekletelim, daha sonra şeritler halinde kesip küçük kareler halinde pişmeye hazırlayalım. Biberleri ince ince doğrayarak biraz sıvı yağda kavurun ve sonra patlıcanları ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Bu sırada domatesleri soyup yemeklik doğrayın ve iyice kavrulan patlıcanlara ekleyin. Tuz ve karabiber ekleyerek suyunu iyice çekene kadar pişirin.
  • İç harcı biraz soğumaya bırakıp süt, yoğurt, yumurta ve sıvı yağ ile sos hazırlayın.
  • Yufkaları ikiye böldükten sonra her iki parçayı da üçe bölün. Her parçaya sostan sürerek iç harçtan bol miktarda ekleyerek sarın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  • Tüm yufkaları sarınca kalan harcı böreklerin üzerine sürün ve böreklerin orta kısımlarını kesip 180 derecede kızarana kadar pişirin.
            Afiyet olsun

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder