Yaz için müthiş bir tarif ali nazik, zaten patlıcan ve yoğurdun buluştuğu her şey güzel oluyor. Görüntü ve lezzet mükemmel hazırlaması da bir o kadar basit, hatta ben bazen yetişemeyince közlenmiş patlıcan alıyorum ve onunla yapıyorum çok da farklı olmuyor. Bu akşam ne yapsam diye düşünenler işte tarif:
KIYMALI ALİ NAZİK KEBABI
Malzemeler
- 350 gr. kıyma
- 3 adet patlıcan
- 1 kase yoğurt
- 1 adet soğan
- 2 adet biber
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı salça
- tuz, karabiber, pulbiber
- Patlıcanları közleyip bir poşetin içine koyun ve poşeti bağlayarak bekletin böylelikle daha kolay soyuluyor.
- Patlıcanlar soğurken bir tavaya kıymayı alın kıyma kavrulunca yemeklik doğradığınız soğanı ve biberi ekleyip pişirmeye devam edin.
- Salçayı ve baharatları ilave edip pişince ocaktan alıp sıcaklığı çıkana kadar bekletin.
- Bu sırada patlıcanları soyup küçük küçük doğrayın, sarımsakları ezerek patlıcana ekleyin ve yoğurtla birlikte iyice karıştırarak bir tabağa alın ve üzerine kıymayı yayın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder