11 Ağustos 2015 Salı

KIYMALI ALİ NAZİK KEBABI


           Yaz için müthiş bir tarif ali nazik, zaten patlıcan ve yoğurdun buluştuğu her şey güzel oluyor. Görüntü ve lezzet mükemmel hazırlaması da bir o kadar basit, hatta ben bazen yetişemeyince közlenmiş patlıcan alıyorum ve onunla yapıyorum çok da farklı olmuyor. Bu akşam ne yapsam diye düşünenler işte tarif:

                                   KIYMALI ALİ NAZİK KEBABI
                         Malzemeler
  • 350 gr. kıyma
  • 3 adet patlıcan
  • 1 kase yoğurt
  • 1 adet soğan
  • 2 adet biber
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı salça
  • tuz, karabiber, pulbiber

                       Yapılışı
  • Patlıcanları közleyip bir poşetin içine koyun ve poşeti bağlayarak bekletin böylelikle daha kolay soyuluyor.
  • Patlıcanlar soğurken bir tavaya kıymayı alın kıyma kavrulunca yemeklik doğradığınız soğanı ve biberi ekleyip pişirmeye devam edin.
  • Salçayı ve baharatları ilave edip pişince ocaktan alıp sıcaklığı çıkana kadar bekletin.
  • Bu sırada patlıcanları soyup küçük küçük doğrayın, sarımsakları ezerek patlıcana ekleyin ve yoğurtla birlikte iyice karıştırarak bir tabağa alın ve üzerine kıymayı yayın.
         Afiyet olsun.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder