29 Haziran 2015 Pazartesi

MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA TATLISI



            Bu tatlı tam bir yaz tarifi. Altındaki kemalpaşanın yumuşak ve ıslaklığı ile üstündeki muhallebinin hafifliği birleşince nefis oluyor. Ramazan sofralarınızda misafirlerinize gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz. İşte tarifimiz:
               
                        MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA

                 Malzemeler
  • 1 paket kemalpaşa tatlısı
  • 1 litre süt
  • 2 dolu yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 dolu yemek kaşığı un
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 paket vanilya


                       Yapılışı

  • Kemalpaşa tatlısını paketin üzerindeki tarife göre pişirin.
  • Bir borcama çok sıkıştırmadan yan yana dizin.
  • Diğer tarafta sütü bir tencereye alıp vanilya hariç bütün malzemeyi iyice karıştırarak ocağın altını yakın. İyice koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
  • Koyulaşınca vanilyayı ekleyip 7-8 dk mikserle iyice çırpın.
  • Muhallebiyi tatlının üzerine yavaşça dökün, soğuyunca üzerine hindistan cevizi serperek servis edin.
            Afiyet olsun.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder