Bu tatlı tam bir yaz tarifi. Altındaki kemalpaşanın yumuşak ve ıslaklığı ile üstündeki muhallebinin hafifliği birleşince nefis oluyor. Ramazan sofralarınızda misafirlerinize gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz. İşte tarifimiz:
MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA
Malzemeler
- 1 paket kemalpaşa tatlısı
- 1 litre süt
- 2 dolu yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 dolu yemek kaşığı un
- 6 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 paket vanilya
Yapılışı
- Kemalpaşa tatlısını paketin üzerindeki tarife göre pişirin.
- Bir borcama çok sıkıştırmadan yan yana dizin.
- Diğer tarafta sütü bir tencereye alıp vanilya hariç bütün malzemeyi iyice karıştırarak ocağın altını yakın. İyice koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
- Koyulaşınca vanilyayı ekleyip 7-8 dk mikserle iyice çırpın.
- Muhallebiyi tatlının üzerine yavaşça dökün, soğuyunca üzerine hindistan cevizi serperek servis edin.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder