TAVUKLU GÜVEÇ
Malzemeler
- Kuşbaşı tavuk eti ( Ben but kısmını kullanıyorum daha lezzetli oluyor.)
- 1 adet kabak
- 1 orta boy patates
- 2 adet havuç
- 3 adet biber
- 8-10 adet arpacık soğan
- 1 su bardağı domates püresi
- tuz, karabiber
- Tavuk etinin miktarını özellikle yazmadım dilediğiniz kadar kullanabilirsiniz.
- Tavuk etinin birbirine yapışmaması için bir tencerede çok az zeytinyağ ile rengi değişene kadar kavuruyoruz.
- İçine soyup ikiye böldüğümüz soğanları ve küp küp doğradığımız sebzeleri ekliyoruz ve üç dört dakika kavurup güveçlere alıyoruz.
- Güveçlerin üstüne ikişer kaşık domates püresi koyup 200 derecede sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Çok lezzetli görünüyor. Ellerine sağlık. En kısa zamanda deneyeceğim.
YanıtlaSilTeşekkür ederim.Şimdiden afiyet olsun :)
Sil