26 Kasım 2014 Çarşamba

PEYNİRLİ GÜL POĞAÇA


      Bu tarifi birçok yerde gördüm ve görüntü çok güzel olduğundan denemek istedim. Zahmetli gibi görünüyor ama birkaç tane yaptıktan sonra çok hızlı bir şekilde yapılabiliyor. Lezzeti de görüntüsü kadar güzel. Misafirleriniz için gönül rahatlığıyla yapabileceğiniz bir tarif.
     İşte malzemelerimiz ve tarifimiz..

          Peynirli Gül Poğaça

          Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yumurta (Birinin yalnızca beyazı içine konulacak sarısı ise üstüne sürülecek)
  • 1 su bardağı sıvı yağ 
  • Un
     İç malzeme için:
  • Peynir 
  • Maydanoz

         Yapılışı
  • Unun ortasını havuz şeklinde açıp su ve sütü koyuyoruz ve içine maya ve şekeri ilave edip beş dakika kadar mayalanmasını bekliyoruz.
  • Mayalanma işlemi tamamlanınca yumurta, sıvı yağ ve tuzu ekleyip yavaş yavaş unu ekleyerek yoğuruyoruz.
  • Yumuşak bir hamur elde edince üstünü kapatıp yarım saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Hamur mayalanınca şekil vermeye başlıyoruz. 

  • Küçük bir yuvarlak açıp kenarlardan kesiyoruz.

  • Daha sonra hamurun ortasına koyduğumuz peynirin üstüne hamurun köşelerini tek tek kapatıyoruz.
  • Tepsiye dizip üzerine yumurta sürüyoruz. Bu malzemelerden iki tepsi poğaça çıkıyor.

  • 200 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
           Afiyet olsun.






Hiç yorum yok :

Yorum Gönder