22 Aralık 2014 Pazartesi

ARKADAŞLARLA AKŞAM YEMEĞİMİZ VE BÖĞÜRTLEN SOSLU İRMİK TATLISI



      İki gün önce eşimin arkadaşlarını ağırladık ve çok güzel bir akşam geçirdik. Misafir ağırlamak en büyük hobim :) Evime gelen insanların önemsendiğini hissetmesi ve mutlu bir şekilde ayrılması tüm yoğunluğumu unutturuyor. Hazırlıkların en güzel kısmı da masa hazırlamak, benim için sunumlar şık olduğu kadar masa da göz yormamalı ayrıca servisler de kolay olmalı ki ev sahibi servis yapayım derken konuklar yalnız kalmasın. Eğer ekstra bir durum yoksa menümü hazırlarken genellikle; çorba, ara sıcak, zeytinyağlı, meze+salata, ana yemek, tatlı sıralamasıyla hazırlıyorum. Bu davet menümde ise şunlar vardı:

  • Yoğurtlu buğday çorbası (Çorbamın fotoğrafını çekmeyi unutmuşum ama en kısa zamanda yeniden yaparak hem fotoğrafını hem tarifini paylaşacağım.)
  • Zeytinyağlı barbunya
  • İçli köfte böreği
  • Patlıcan salatası
  • Humus
  • Portakal kasesinde elmalı kereviz
  • Teyzemin tepsi kebabı
  • İç pilav
  • Böğürtlen soslu irmik tatlısı
barbunya pilaki
içli köfte böreği
patlıcan salatası
humus
kereviz salatası
        
tepsi kebabı

iç pilav








    Tüm yemeklerin tariflerini en kısa zamanda yazmaya çalışacağım ama hepsinden önce tatlımız :)

        BÖĞÜRTLEN SOSLU İRMİK TATLISI


       Hayatımda yediğim en hafif ve en mükemmel lezzette tatlılardan biri, aynı zamanda o kadar basit ki gece gece kalkıp hemen yapabiliyorum.
       Malzemelerimiz o kadar az ki tatlı krizi geldiğinde kurtarıcı olabilir :)

       Malzemeler
  • 1 litre süt
  • 10 kaşık irmik
  • 10 kaşık şeker
       Malzemelerimiz aslında bu kadar fakat vanilya, limon kabuğu, portakal kabuğu, hindistan cevizi vb. gibi aroma malzemeleri de koyabilirsiniz ben portakal kabuğu koydum.

      Tek yapmanız gereken tüm malzemeleri bir tencereye alıp kaynayana kadar karıştırmak ve istediğiniz bir kalıba dökmek.

      Böğürtlen sosu için
  • 1 paket dondurulmuş böğürtlen (Pişirmeden önce sunum için birkaç tane ayırıyoruz.) 
  • 1 su bardağı şeker
       Böğürtlen biraz açılınca blender ile çekip yoğunlaşana kadar pişirelim.
      
       Tabağa önce böğütlen sosu döküp biraz yayalım üzerine kalıptan çıkardığımız tatlıyı yerleştirelim ve işte sonuç...




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder