İşte tarifimiz için gerekenler ( Tabi ki yaptığım ufak değişikliklerle) ve yapılış aşamaları:
İTALYAN PİZZA
Temel Pizza Hamuru Malzemeleri
- 800 gr. un
- 10 gr. kuru maya (bir paketin yarısını kullandım)
- 1 çay bardağı sızma zeytinyağ
- tuz
- 2 + 1/2 su bardağı su
- Unun içinde küçük bir havuz oluşturalım; maya, tuz ve zeytinyağı ekleyelim. Elimizle biraz karıştırdıktan sonra azar azar su ilave edelim ve yoğurmaya başlayalım.
- Hamurun durumuna göre un-su dengesini kendiniz sağlayabilirsiniz. Hamurumuz elastik bir yapıda ve elimizle şekil verebileceğimiz yumuşaklıkta olmalı.
- Hamurun üzerini nemli temiz bir bezle örtüp en az 30 dakika dinlendirelim.
- Artık sosunu yapmaya başlayabiliriz.
Domates Sos İçin Malzemeler
- 3-4 adet domates
- zeytinyağ
- kekik
- fesleğen
- tuz, şeker
- Domatesleri soyup çekirdeklerini alalım ve biraz süzelim.
- Mutfak robotundan çok az zeytinyağ, tuz, şeker ekleyerek geçirelim.
- Rondodan geçirdiğimiz domatesleri biraz daha süzelim ki hamurumuzu çok ıslatmasın.
- İçine kurutulmuş fesleğen ve kekik ilave edelim. Eğer fesleğen ve kekiği taze kullanmak isterseniz robottan geçirme aşamasında onları da ekleyin.
Ben klasik karışık pizza yaptım. Sucuk, mantar, yeşil biber, siyah zeytin, yeşil zeytin, mısır ve peynir kullandım.
Dinlenen hamura elinizle şekil verin ve üzerine istediğiniz malzemeleri yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
BON APPETIT :)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder