5 Kasım 2014 Çarşamba

MUHACİR BÖREĞİ (DIZLAMA)




       Bu börek hem çok hafif hem de çok basit, bir o kadar da muhteşem. Yumuşacık ve çok lezzetli oluyor. Hazırlığı kolay olduğu için pazar kahvaltıları için ideal bir tarif. Ayrıca muhteşem börekler yapan teyzeciğimden de tam not aldı :)
       İşte böreğimizin tarifi

       MUHACİR BÖREĞİ (DIZLAMA) TARİFİ
      
        Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım paket kuru maya
  • Yarım türk kahvesi fincanı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

       Sosu İçin

  • 1 yumurta
  • 5-6 kaşık yoğurt
  • Biraz yoğurt suyu
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Susam, çörek otu veya haşhaş
       Yapılışı

  • Su ve sütü karıştırıp mayayı ekliyoruz ve beş dakika bekletiyoruz.
  • Sıvı yağ, şeker ve tuzu ilave edip azar azar un eklemeye başlıyoruz, yumuşak ve homojen bir hamur elde edinceye kadar yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamurun üstünü temiz nemli bir bezle örtüp otuz dakika kadar mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Hamur mayalanınca ikiye bölüyoruz, parçaları uzun rulolar hine getiriyoruz ve birer parmak kalınlığında keserek tepsiye diziyoruz.


  • Tüm hamurları yerleştirince sos malzemelerini bir araya getirip üzerine döküyoruz.


  • Tepsilerimizi önceden ısıtılmış 200 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
     






              Afiyet şifa olsun :)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder