27 Mayıs 2015 Çarşamba

FIRINDA TAVUK ŞİŞ VE MANTARLI BULGUR PİLAVI



           Bu tarifi Arda Şef yaparken görmüştüm ve yapmak için aklımın bir köşesine not almıştım. Tabi ki her zamanki gibi üzerinde oynamalar yaptım. Yapmazsam olmaz zaten :) Yanına da o anki ruh halime göre çeşitlendirerek mantarlı bulgur pilavı yaptım. Yiyenler çok beğendi benden söylemesi. Yapacaklara şimdiden afiyet olsun. İşte tariflerimiz.
             
                                 FIRINDA TAVUK ŞİŞ
               Malzemeler
  • 600 gr. kemiksiz tavuk but
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 3 diş sarımsak
  • 1 küçük soğan
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
               Yapılışı
  • Soğan ve sarımsağı incecik kıyın diğer malzemelerle karıştırın.
  • Tavukları kuşbaşı şeklinde kesin ve sosla harmanlayıp bir saat kadar bekletin.
  • Sosta bekleyen tavuk parçalarını çöp şişlere dizin ve fırın tepsisine dizerek 180 derecede kızarana kadar pişirin.

                                MANTARLI BULGUR PİLAVI

                  Malzemeler

  • 1 su bardağı bulgur
  • Mantar (istediğiniz kadar kullanabilirsiniz)
  • 1 adet soğan
  • 1-2 adet kırmızı biber
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 3 adet domates
             Yapılışı

  • Mantarları soyup ince ince doğrayın. Mantar süngersi bir bitki olduğu için asla yıkanmaması gerekiyor. Soyabilir veya temiz nemli bir bezle üzerini silebilirsiniz.
  • Soğan ve biberleri de yemeklik doğrayın.Domatesi soyup küp küp doğreyın
  • Önce mantarı biraz yağ ekleyerek tencereye alın ve yüksek ısıda kapağı kapatmadan pişirin. Suyunu iyice çekince soğan ve biberleri ekleyerek kavurun. Malzemeler iyice kavrulunca domatesleri ekleyin.
  • Domatesler eriyince yıkadığınız bulguru ekleyip tüm malzemeyi karıştırıp üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.
  • Su tamamen çekince pilavınız hazır demektir. 
          Afiyet olsun :)


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder