Bu tarifi Arda Şef yaparken görmüştüm ve yapmak için aklımın bir köşesine not almıştım. Tabi ki her zamanki gibi üzerinde oynamalar yaptım. Yapmazsam olmaz zaten :) Yanına da o anki ruh halime göre çeşitlendirerek mantarlı bulgur pilavı yaptım. Yiyenler çok beğendi benden söylemesi. Yapacaklara şimdiden afiyet olsun. İşte tariflerimiz.
FIRINDA TAVUK ŞİŞ
Malzemeler
- 600 gr. kemiksiz tavuk but
- 1 yemek kaşığı hardal
- 2 yemek kaşığı bal
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 3 diş sarımsak
- 1 küçük soğan
- 1 yemek kaşığı soya sosu
- Soğan ve sarımsağı incecik kıyın diğer malzemelerle karıştırın.
- Tavukları kuşbaşı şeklinde kesin ve sosla harmanlayıp bir saat kadar bekletin.
- Sosta bekleyen tavuk parçalarını çöp şişlere dizin ve fırın tepsisine dizerek 180 derecede kızarana kadar pişirin.
MANTARLI BULGUR PİLAVI
Malzemeler
- 1 su bardağı bulgur
- Mantar (istediğiniz kadar kullanabilirsiniz)
- 1 adet soğan
- 1-2 adet kırmızı biber
- 3-4 adet yeşil biber
- 3 adet domates
- Mantarları soyup ince ince doğrayın. Mantar süngersi bir bitki olduğu için asla yıkanmaması gerekiyor. Soyabilir veya temiz nemli bir bezle üzerini silebilirsiniz.
- Soğan ve biberleri de yemeklik doğrayın.Domatesi soyup küp küp doğreyın
- Önce mantarı biraz yağ ekleyerek tencereye alın ve yüksek ısıda kapağı kapatmadan pişirin. Suyunu iyice çekince soğan ve biberleri ekleyerek kavurun. Malzemeler iyice kavrulunca domatesleri ekleyin.
- Domatesler eriyince yıkadığınız bulguru ekleyip tüm malzemeyi karıştırıp üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.
- Su tamamen çekince pilavınız hazır demektir.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder