4 Mayıs 2015 Pazartesi

DOMATESLİ PEYNİR ERİTMESİ



           Geçenlerde okuldaki arkadaşlarla Sapanca-Maşukiye turu yaptık ve bu tarifi orada trekking yaparken arkadaşımdan aldım. Biz spor yaparken de yemek konuşuyoruz yani :D Maşukiye'deki balıkçılarda yapılan bir ara sıcak. O kadar güzel ki oradan aldığım güveçlerle hemen evde denedim. Zaten ne demiştik: Her şeyi evde yaparız biz :) 


                               DOMATESLİ PEYNİR ERİTMESİ
                     Malzemeler
  • 3 orta boy domates
  • 1 su bardağı kaşar rendesi
  • tuz, kekik
                    Yapılışı
  • Domatesleri soyun ve küp küp doğrayarak güvece aktarın tuz ve bol kekik serperek üzerine kaşar rendesini yayın ve fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.

           Domates en önemli likopen kaynağı. Pişen domateste ise çiğ domatesten daha fazla likopen oluşuyor. Likopen aslında domatese kırmızı rengi veren maddedir ama yalnızca bununla kalmamış ve birçok hastalığa karşı kalkan olmuş Likopenin özellikle DNA’yı koruduğu ve bazı ciddi hastalıkları önemli ölçüde önlemeye yardımcı olduğu biliniyor. Prostat, kolon, göğüs, ağız kanseri, kalp damar hastalıkları, diyabet gibi hastalıklar için koruyucudur. 

                 
                Bu arada Maşukiye ve Sapanca o kadar güzel ki zaman bulabilirseniz kesinlikle gitmelisiniz. İzniniz olursa orada çektiğim birkaç fotoğrafı paylaşmak isterim.





Hiç yorum yok :

Yorum Gönder