27 Haziran 2015 Cumartesi

ETLİ NOHUT YEMEĞİ


       Herkese merhaba. Baklagiller evlerde daha çok kış aylarında yapılıyor ama henüz havalar serinken ramazanda hızla yapılabilecek bir yemek. Aslında içinde bu kadar yoğun et olan yemekleri sevmem ama nohut diğer türlü düşünülemez galiba.
      Nohut yaklaşık 8000 yıllık bir tarihe dayanan bir besin kaynağıdır. Orta Doğu kökenli olduğu düşünülüyor. kıraç bölgelerde rahat yetişebiliyor bu nedenle ülkemizin iç kesimlerine çok uygun bir bitki. A, C, K, B6, B12, E vitaminleri içerir. Cilt ve saç sağlığını önemli etkiler, kolesterolü dengeler ve tokluk hissi verir. kalp ve kemikler için de önemlidir ve aynı zamanda benim en sevdiğim baklagildir :)
       Nohutu bu kadar övmüşken artık tarifi de verelim.
                          ETLİ NOHUT YEMEĞİ
            Malzemeler

  • 400 gr. kuşbaşı dana eti
  • 2 su bardağı nohut
  • 1 büyük soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • tuz, karabiber
          Yapılışı
  • Nohutu bir gece önceden suya koyup bekletin.
  • Düdüklü tencereyi ocağa alın ve biraz sıvı yağ ile iyice ısıtın.
  • Tencere iyice ısınınca yüksek ateşteyken etleri tencereye alın ve kendilerini bırakana kadar dokunmayın. Biraz sularını saldıklarında hafifçe karıştırın etlerin kendiliğinden tencereden ayrıldığını göreceksiniz, daha sonra tencerenin altını kısın. Bu yöntemle etlerinizi tencereye yapışmadan ve sularını çok kaybetmeden pişirebilirsiniz.
  • Etler suyunu çekince yemeklik doğradığınız soğanı ekleyin ve kavurun.
  • Soğanlar biraz kavrulunca salçayı ve nohutu ekleyin ve biraz karıştırdıktan sonra üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin ve pişmeye bırakın.
  • Nohut cinsine göre pişme süresi farklılık gösterebiliyor bu yüzden gerekirse kontrol edin.
         Afiyet olsun.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder