7 Eylül 2014 Pazar

RATATUY




       Ratatuy yapılışı çok basit, sunumu da bir o kadar şık olan ve Fransız mutfağına ait bir sebze yemeği. Öğün olarak kullanılabileceği gibi et yemeklerinin yanında da kullanılabilir bir tarif. Ayrıca çok hafif bir yemek olması bakımından diyet için de gayet uygun bir tarif. Yapılışı ise şöyle:

      Malzemeler:

  • 1 adet kabak
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet patates
  • 4 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • tuz, karabiber, kekik
  • istenilen ölçüde rendelenmiş kaşar
      Yapılışı:

  • Öncelikle soğanı jülyen doğrayıp az zeytinyağ ile kavuruyoruz. Rengi değişince içine doğranmış sarımsakları ekliyoruz ve pişirmeye devem ediyoruz. Domateslerin ikisini soyup küp küp doğrayarak soğan ve sarımsağa ekliyoruz ve domatesler de pişince baharatlarını katıp bir fırın kabına boşaltıyoruz.



  • Daha sonra sebzeleri yıkayıp soymadan halka halka dilimliyoruz. Sebzelerin hepsi aynı kalınlıkta kesilirse sonuç daha başarılı oluyor. Dilimlenen sebzeleri sıra sıra diziyoruz.



  • Üzerini alüminyum folyo ile kapatıp fırının orta kısmında yaklaşık 170C derecede pişiriyoruz. Sebzeler pişmeye başlayınca pişirme işlemine folyoyu çıkarıp devam ediyoruz. Burada size belirli bir dakika veremiyorum fırınınızn durumuna göre takip etmeniz gerekiyor. En son üzerine kaşar rendesi koyup fırını kapatıyoruz.


         Afiyet olsun.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder